Огляд на Bluebonnet Nutrition, Vitamin A & D3, Вітамін A і D3

Bluebonnet Nutrition, Vitamin A & D3, 100 Softgels

Огляд на Bluebonnet Nutrition, Vitamin A & D3, Вітамін A і D3, 100 капсул

Опис

  • Вироблено за допомогою молекулярної дистиляції
  • 7500 мкг вітаміну A, 25 мкг вітаміну D3
  • Дієтична добавка
  • Без глютену

Капсули Bluebonnet містять вітамін А та вітамін D3 (холекальциферол), які сприяють нормальному зору й роботі імунної системи. Їх отримують із жиру печінки глибоководних холодноводних риб із використанням молекулярної дистиляції.

Використання

Приймати як дієтичну добавку по одній капсулі на день, бажано під час їди або відповідно до рекомендацій лікаря.

Композиція

Желатин (бичачий), гліцерин, очищена вода, соєва олія.

Містить рибу (тріска), соєві боби.

Не містить молока, яєць, молюсків і ракоподібних, деревних горіхів, арахісу та пшениці.

Крім того, не містить кукурудзи, дріжджів, глютену, ячменю, рису, натрію та цукру.

Поживна цінність
Розмір порції: 1 капсула
Порцій в упаковці: 100
Кількість в 1 порції% від добової норми
Вітамін А (з 25 000 МО жиру печінки риби)7500 мкг833 %
Вітамін D3 (у вигляді 1000 МО холекальциферолу з жиру печінки риби)25 мкг125 %

Вітамін А (Ретинол): детальна інформація

Що таке вітамін А?

Вітамін А – це жиророзчинний вітамін, який необхідний для нормального функціонування зору, імунної системи, росту клітин та здоров’я шкіри. Він відіграє важливу роль у синтезі білків, антиоксидантному захисті організму та підтримці слизових оболонок.

Хімічний склад і форми

Вітамін А існує у двох основних формах:

  1. Ретиноїди (активна форма) – містяться в продуктах тваринного походження.

    • Ретинол – основна біологічно активна форма.
    • Ретиналь – бере участь у формуванні зорових пігментів.
    • Ретиноєва кислота – регулює ріст клітин та диференціацію тканин.
  2. Каротиноїди (провітаміни А) – містяться в рослинних продуктах.

    • Бета-каротин – найбільш ефективний із каротиноїдів, що в організмі перетворюється на ретинол.

Добова норма споживання

Оптимальна добова потреба у вітаміні А залежить від віку, статі та стану здоров’я:

  • Діти (1-8 років): 300-400 мкг
  • Діти (9-13 років): 600 мкг
  • Підлітки (14-18 років): 700-900 мкг
  • Дорослі чоловіки: 900 мкг
  • Дорослі жінки: 700 мкг
  • Вагітні: 750-770 мкг
  • Годуючі матері: 1200-1300 мкг

Джерела вітаміну А

Тваринні продукти:

  • Печінка (яловича, куряча, тріски)
  • Яйця (жовток)
  • Молочні продукти (вершкове масло, сир, сметана, молоко)
  • Риб’ячий жир

Рослинні продукти (каротиноїди):

  • Морква
  • Гарбуз
  • Шпинат
  • Солодкий перець (червоний)
  • Батат
  • Абрикоси

Способи прийому

Вітамін А може бути прийнятий у вигляді:

  • Харчових продуктів
  • Добавок у капсулах, масляному розчині або таблетках
  • Косметичних засобів (креми, сироватки, мазі)

Особливості приймання

  • Жиророзчинний вітамін, тому краще засвоюється разом із жирами.
  • Не можна перевищувати дозування, оскільки надлишок може бути токсичним.
  • Необхідний баланс між ретиноїдами та каротиноїдами для оптимального засвоєння.

Ознаки дефіциту

Недостатність вітаміну А може спричинити:

  • Погіршення зору (куряча сліпота)
  • Сухість і лущення шкіри
  • Слабкість імунітету
  • Ламкість волосся та нігтів
  • Затримку росту у дітей

Надлишок вітаміну А

Надмірне вживання ретинолу (особливо у вигляді добавок) може викликати гіпервітаміноз А, що проявляється:

  • Головним болем, нудотою
  • Випадінням волосся
  • Больовими відчуттями в суглобах
  • Підвищеною ламкістю кісток

Висновки

Вітамін А – один із ключових елементів для збереження зору, шкіри, імунітету та росту клітин. Важливо отримувати його з натуральних продуктів або за необхідності використовувати добавки, але дотримуватись рекомендованих доз, щоб уникнути негативних наслідків.